tiistai 16. elokuuta 2011

Punainen tupa ja luomu punaherukkamehua



...tämä ihana punainen tupa on rakennettu vuonna 1922...

...katsokaa hehtaarin kokoista alppiruusua, keväällä se on vaaleanlilaa kukka täynnä...




Alla olevat punaherukat kerättiin vanhasta puutarhasta, jota ei lannoiteta, marjat ovat siis täysin luomuja. Kahdesta ämpärillisestä marjoja tuli n. 8 litraa punaherukkamehua.



Helppo tapa tehdä mehumaijalla lisäaineetonta, sokeritonta ja luomua mehua !
*Sokerittoman mehun voi tietysti pakastaa muovisiin säilöntään tarkoitettuihin astioihin. Muista, että mehu laajenee pakastuessaan, älä täytä piripintaan!


Höyrytetty mehu

 Ohje:




  1. Pese lasipullot ja korkit huolellisesti. Desinfiointiin on useita tapoja esim. keittäminen. 
  2. Laita mehumaijan alimpaan osaan vettä ja sen päälle mehun keräilyosa.
  3. Sihtiosaan laitetaan majat ja *sokeria haluamasi määrä ja sitten kansi päälle.
  4. Kun mehua alkaa herua otetaan ensimmäinen ½ litraa pois ja kaadetaan marjojen päälle.
  5. Mehu valutetaan Mehumaijan letkua pitkin pulloon. Laita korkki kiinni.
  6. Jäähdytä, säilytetään kylmässä.
*Minä laitoin kilon sokeria ämpärilliseen punaherukoita (ei säily pitkään), vaikka ohjeiden mukaan sitä pitäisi laittaa n. 300g sokeria + 4dl valmista mehua.



...näissä pulloissa olikin korkit valmiina...

Säilytä kylmässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.