tiistai 23. elokuuta 2011

Äidin kaalilaatikko




Tässä helppotekoisen kaalilaatikon ohje, joka on taatusti hyvää ja terveellistä.

Tarvikkeet:
(iso uunivuoallinen)


reilu 2kg kaalia
sipuli
n. 1 dl puuroriisiä
n.½ kg jauhelihaa
1 lihaliemikuutio
siirappia
½ tl pippuria
suolaa
vettä
korppujauhoja
voinokareita pinnalle




Maailman parasta kaalilaatikkoa,
eli savolaisittain kuoalluatikkoo.


Ohje:
  1. Keitä riisiä ja lihaliemikuutio muutamassa dl:ssa vettä niin, että riisit imevät kaiken veden.
  2. Kuullota sipuli.
  3. Paista jauheliha ja lisää siihen pippuria.
  4. Poista kaalista huonot lehdet, pese, puolita ja ota kanta pois ja lopulta viipaloi se.
  5. Ota iso kattila, laita levylle ja lisää kaalit ja pohjalle ihan vähän vettä ja päällimmäiseksi hieman suolaa ja laita kansi päälle. Levy saa olla todella kuuma. Kääntele kaaleja usein, että eivät pala. Osan kaaleista pitäisi hieman saada väriä itseensä. 


*Lopuksi kootaan laatikon ainekset isossa astiassa. Sipuli, riisit, n. 2-3 rkl tai maun mukaan tummaa siirappia, kaalit ja jauheliha sekoitetaan siis keskenään.
Laita seos voideltuun vuokaan. Päälle korppujauhoja ja voinokareita!
Paistetaan uunissa 200 asteessa niin kauan, että pinnassa on väriä, sitten lasketaan uunin lämpö 175 asteeseen.

(Pidin laatikkoa 1h uunissa, mutta aika riippuu uunista ja vuoan koosta.)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.