torstai 25. elokuuta 2011

Kurkkupikkelssi




  


Anna-Liisan Kurkkupikkelssi


Nämä on alakerran mummon reseptillä valmistettuja. 
Yhdestä annoksesta sain kolme purkkia.
Kurkut ovat todella ihanan rapeit ja makeita.
 Kaupasta ei sitten todellakaan saa näin hyviä, joten tätä reseptiä kannattaa kokeilla!


...avamaankurkut ovat nyt parhaimmillaan...

Tarvikkeet:
2 kg avomaankurkkuja
400 g sipulia
hienonnettua dilliä


Liemi:


2 dl vettä
3 dl etikkaa
4 dl sokeria
2 rkl Saarioisen kurkusäilötettä

...tämä on sitten parasta...





Ohje:

  • Kurkut huuhdellaan kylmällä vedellä huolellisesti ja leikataan tikuiksi pituussuunnassa.
  • Keitä liemen aineita ja sipulia  n. 1½ tuntia ja sihtaa lopuksi liemi tyhjään kattilaan. 
  • Laita kurkut sekaan ja kääntele niitä varovasti niin, että kurkkujen kuoren väri muuttuu.
  • Muista lisätä dillit!
  • Nosta reikäkauhalla purkkeihin ja keitä loppuliemi uudestaan ja kaada kurkkujen päälle.
  • Kannet purkkeihin ja jäähdytä ne.
  • Säilytä kylmässä!



Purkkien kannet voi somistaa kankaan palalla tai servietillä.


Kiinnitin servietit pellavanarulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.