perjantai 5. elokuuta 2011

Ohrarievät








Tämän Ohrarievän valmistus on todella helppoa ja testiryhmän mielestä se oli ihanaa!




Taikinasta saa leivottua kaksi todella isoa rievää.




Tarvikkeet:
1 l piimää
4 dl rikottuja ohra- tai kauraryynejä
1 rkl suolaa
(100g hiivaa tai) 3-4 pss  kuivahiivaa
1-1½ l hiivaleipäjauhoja



 

...hiivaleipäjauhoja...

...ohrasuurimot tai kaurasuurimot käy tähän herkkuun...


...mikä tahansa piimä käy...



 
Ohje:



... suurimot laitettu piimän joukkoon
vähintään neljäksi tunniksi...

Voit myös laittaa suurimot yön ajaksi veteen likoamaan ja sihdata ne pois ja valmistaa rievät muuten ohjeen mukaan.


...lisää seuraavana päivänä suola ja....



...hiiva ja hiivaleipäjauhot niin, että taikina jää hieman löysähköksi...

Taputtele kaksi rievää jauhoja apuna käyttäen (n. 3cm paksuja) leivinpaperin päälle uuninpellille ja laita kohoamaan suunnilleen puoleksi tunniksi liinan alle.




Ennen uuniin laittoa pistele haarukalla.
Paista 200 asteessa kauniin vaaleanruskeiksi.
 

Paista kunnes rievän pohjakin on ruskea...


Testiryhmä, joka koostui ikähaarukasta 8 kk-78 v piti tästä herkusta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.