maanantai 8. elokuuta 2011

Rabarberitosca

   



RABARBERITOSCA




  
Ihania tuoreita raparperejä saa vielä, joten nyt hihat ylös ja leipomaan.




Pese ensin ja poista huonot kohdat, paksuista vartsista voit poistaa osan kuoresta. Paloittele n. ½ cm viipaleiksi. Tähän suussasulavaan piirakkaan niitä tarvitaan 1  litra.

Tarvikkeet:

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia

Päälle:
1 litra raparperin viipaleita


Kuorrutus:

50 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl kuohukermaa
1½ rkl vehnäjauhoja



OHJE:
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
  3. Sulata ja jäähdytä voi.
  4. Lisää munasokerivaahtoon jauhoseos ja voi, vuorotellen nostellen. Huom sekoita kevyesti!
  5. Levitä taikina leivinpaperille uuninpannun päälle.
  6. Ripottele rabarberin viipaleet päälle.
  7. Paista 225 asteessa n. 10 min.
  8. Kun piirakka on uunissa tehdään täyte, joka kruunaa koko piirakan. Ohje on alapuolella!
  9. Kun piirakka on ollut n. 10 min. uunista nosta pois ja levitä täyte sen päälle ja jatka välittömästi paistamista, kunnes rabarberitoscapiirakka on valmis eli n. 10 min.
Piirakka ei saa olla liian kauan uunissa, sillä pohja palaa herkästi!


Täytteen valmistus:

Lisää kaikki kuorrutukseen tulevat aineet kasdaariin ja sekoita.
Voit kiehauta, mutta ÄLÄ KEITÄ! (Voit myös ottaa levyltä pois jo silloin kun voi on sulanut ja muodostanut seoksen muiden aineiden kanssa.)



  


Parasta raparperi piirakkaa, mitä tiedän!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.