perjantai 19. elokuuta 2011

Kesäkurpitsasalaatti


Anna-Liisan kesäkurpitsasalaatti on todella herkullista.

Yhdestä annoksesta sain ylläolevat purkilliset.




Tarvikkeet:



Valitse mielellään pienehköjä kesäkurpitsoja,
joissa ei ole paljon siemeniä
tai poista ne ennen kuutiointia.


2 kg kesäkurpitsaa

Liemeen:

3 dl etikkaa
3 dl sokeria
2 dl vettä
2 rkl Saarioisen kurkunsäilötettä
20 kokonaista neilikkaa
3 rkl tummaa siirappia
( Siirappi antaa kesäkurpitsoille ihanan keltaisen värin!)

Saarioisen kurkkusäilöte



Kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä.




Ohje:


  • Sekoita liemen aineet kattilassa ja keitä puolisen tuntia.
  • Kuori kesäkurpitsat ja leikkaa kuutioiksi ja laita toiseen tyhjään kattilaan.
  • Kun liemi on kiehunut ½ tuntia siivilöi se kaataessasi liemen kurpitsojen päälle.
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes kurpitsat alkavat olla läpikuultavia.
  • Purkita reikäkauhaa apuna käyttäen ja kaada lopuksi uudelleen kiehautettu loppuliemi päälle.
  • Kannet purkkeihin nopeasti! Jäähdytä ennen kylmään viemistä.
  • Säilytetään kylmässä.



Anna-Liisa, 83-vuotias karjalaismummo,  on vuosien varrella kehittänyt tämän reseptin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.