perjantai 26. elokuuta 2011

Petite fleur gâteau


Tämä herkullinen Pikku kukka-kakku on erilainen kuin tavalliset kuivakakut!


Ohje:

3 munaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
75 g voita
2 rkl hyvää appelsiinimarmeladia
pienen sitruunan kuori raastettuna
1-2 rkl  Petite fleur-sokeria, 
mihin OHJE TÄÄLLÄ!

Vuoan vetoisuus vähintään 2,0 l
(kuvan kakku paistettu 2,4 l:n vuoassa)


  1. Laita uuni kuumenemaan.
  2. Voitele 2,4 litran vuoka ja korppujauhota.
  3. Vaahdota sokeri ja munat hyvin.
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet,  taikinan joukkoon.
  5. Keitä vesi, ota pois levyltä ja sulata siihen voi ja kaada (heti) kuumana taikinaan, käytä sekoittaessasi sähkövatkainta apunasi. Taikinan kuuluu olla löysää!
  6. Lisää lopuksi petite fleur-sokeri, sitruunan kuori ja marmeladi. Sekoita hyvin!
  7. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa 40-45 min.


 KAKKUA VOI TARJOTA HETI JÄÄHTYMISEN JÄLKEEN!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.