tiistai 2. elokuuta 2011

Auringonkukkalimput




Auringonkukkaleivät
2kpl





1½ dl karkeita ruisjauhoja
½ dl ruisrouhetta
1½ dl auringonkukan- ja/tai pellavansiemeniä
1 dl vehnää (rouhetta tai leseitä)
1 rkl suolaa
50 g hiivaa
13 dl vehnäjauhoja
4 dl KIEHUVAA vettä
3½ dl LÄMMINTÄ vettä (johon hiiva sekoitetaan)

 


... näiden leipien sisältä löytyy mm. aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja...




OHJE

Sekoita karkeat ruisjauhot ja -rouhe, sekä vehnä (rouheena tai leseenä) ja suola.
Kaada kiehuvan kuuma vesi joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi.
Jätä leipätaikina tekeytymaan vähintään 4 tunniksi, mielummin yön ajaksi huoneenlämpöön.

***
Sekoita hiiva ensin haaleaan veteen, lisää siemenet joukkoon  ja sekoita seos taikinaan.
Lisää vehnäjauhot, alusta vain vähän aikaa. Peitä taikina ja anna kohota 1 tunti.



Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen limppuun, jotka taputellaan litteiksi. Jos haluat laittaa oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja väliin, se tehdään tässä vaiheessa.

... nämä voi kyllä jättää poiskin tai korvata esim vuohenjuustolla, fetalla ja yrteillä tai valkosipulilla...






Leivo taikinasta kaksi limppua ja kohota liinan alla n. 20 min.


Tee terävällä veitsellä viiltoja leipien pintaan juuri ennen paistamista. 
Paista 200-asteisesessa uunissa n. 45 min.





 Jäähdytä leivät ritilällä.


 Leivät säilyvät useitä päiviä, älä säilytä muovipussissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.