lauantai 12. marraskuuta 2011

Päärynästä tai ananaksesta rahkapiirakka

Päärynäpiirakka
Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1muna
1 dl maitoa
Käytin täytteeseen alkusyksyllä valmistamiani hillottuja päärynöitä.
Hillottujen päärynöiden ohje blogissamme täällä -> *linkki*.

Täyte:

1 prk maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 muna
n.1 dl sokeria tai maun mukaan
1-2 dl säilykepäärynöitä tai ananasta (ei mehua)


Ohje:

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  2. Nypi niiden joukkooon pehmeä voi.
  3. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää se taikinaan maidon kanssa.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Levitä voideltuun piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen.
  6. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää pohjan päälle.
  7. Paista 225 asteessa n. ½ tuntia, paistoaikaan vaikuttaa uunin teho.


-mustikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.