keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Päärynöiden hilloaminen




Juustotarjottimen kanssa tarjoan usein viikuna- ja päärynähilloa sekä tietysti tuoreita hedelmiä.
Päätin valmistaa hillottuja päärynöitä kokeeksi.

Paremman makuista niistä tuli kuin kaupan E-koodi versio, mutta koostumukseen en ole tyytyväinen.
Mitähän tälle reseptille voisi tehdä? 
En haluaisi, että päärynäpalat uivat sokeriliemessä (katso kuvaa).

 
3 kg päärynöitä
½dl vettä
reilu kilo hillosokeria

Kuori päärynät, halkaise ne ja ota siemenkota pois.
Kiehauta vesi ja päärynät.
Lisää hillosokeri päärynöiden päälle ja nostele päärynöitä niin kauan kunnen sokeri on sulanut.
Anna kiehua 10 min. Ota kattila levylta ja anna jäähtyä n. ½ tuntia tai niin kauan, kunnes päärynän puolikkaat eivät nouse pintaan. Tölkitä!

-mustikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.