lauantai 22. lokakuuta 2011

Karpalosuklaamoussekakku

Täydellistä!

Savon karpaloista suklaamoussekakkua Sinipellavaisen tapaan.




Tarvikkeet:


Pohjaan:
12 Digestive keksejä
n. 50 g voita


Täyte:
½ l kuohukemaa
n. 1dl maitorahka
100 g tummaa suklaata
3 dl karpaloita tai puolukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä




Valmistus:


Laita irtopohjavuoan pohjalle paperi.
Murskaa keksit ja lisää voisula, sekoita ja lisää seos irtopohjavuokaan. Tasoita ja laita kylmään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kermavaahto.
Keitä marjat ja sokeri.
Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen liivatelehdet (purista niistä vedet pois).
Tässä vaiheessa sekoitin koko seoksen sauvasekoittimella.
Lisää seos kermavaahtoon sähkövatkaimella vatkaten.
Ota täytteestä kolmasosa toiseen astiaan.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jäähdytä hieman ennen kuin lisäät sen em. täytteeseen sähkövatkainta apuna käyttäen.
Lisää suklaamoussekarpalotäyte pohjan päälle, tasoita huolellisesti. Levitä varoen Karpalomousse kakun päälle. Laita kelmu päälle ja vie kylmään. Hyytyminen vaatii useita tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.




-mustikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.