maanantai 31. lokakuuta 2011

Rieska




Tämä taivaallisen ihana rieska vie kielesi mennessään. Kokeile!




HERKKURIESKAA



Eila-tädin tapaan
1 pellillinen


2 dl riisiä
3 dl vettä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
75 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 prk kermaviiliä
Ohje:
  1. Laita uuni 200 asteeseen.
  2. Laita syvään uunipeltiin leivinpaperi.
  3. Keitä kasarissa vesi ja riisit, ota levyltä ja laita voi sekaan sulamaan.
  4. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  5. Lisää maito, kermaviili ja kananmunat ja sekoita hyvin puuhaarukalla.
  6. Lisää joukkoon keitetyt riisit. Sekoita tasaiseksi ja kaada pellille.
  7. Paista n. 30 min., kauniin väriseksi.
  8. Jos haluat ohuen rieskan, laita paista pellillä yksi annos taikinaa. Halutessasi paksumman rieskan, laita rieskaan kaksi annosta taikinaa.
Karjalaisen kulttuuriperinteen mukaan rieskojen kanssa on tarjolla munavoita!




MUNAVOI



5 kananmunaa
50-70 g voita


Keitä kananmunat koviksi, jäähdytä ja kuori.
Hienonna munat esim. haarukkaa apuna käyttäen.
Sekoita  joukkoon huoneenlämpöinen voi.







 
 - mustikka -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.