Tätä Kaalinlehtirieskaa sain lapsena kylässä käydessäni. Resepti oli käsinkirjoitettu, eikä se alkuperästä ole tietoa! |
Rieska valmistetaan kaalinlehtien päälle. Tarjotaan lämmpimänä voin ja esim. tomattien kera. |
Isoja kaurahiutleita |
Tästä alkaa yksinkertaisen taikinan valmistaminen. |
Tarvikkeet uuninpellilliseen:
Iso kaalinkerä
½ l isoja kaurahiutaleita
5 dl ohrajauhoja (minä laita i 1 dl ohrajauhoja ja 4 dl hiivaleipäjauhoja)
1 l piimää tai kermaviiliä
200g voisulaa
2-4 tl suolaa
Laita uuninpellille leivinpaperin päälle reilu kerros puhtaita kaalinlehtiä, joiden päälle voit ripotella suolaa.
Jos kaalinledet ovat kuperia, voit tehdä niihn viiltoja.
Laita uuni lämpiämään.
Sekoita kuivat aineet piimään ja lisää lopuksi voisula ja suolaa maun mukaan.
Sekoita, ja kaada rieskataikina kaalinlehtien päälle.
Paista 250-225 asteessa
n.½ tuntia, tai kunnes kauniin ruskea.
Paistoaika riippuu uunin teosta.
-mustikka-