torstai 12. tammikuuta 2012

Neulahuovutuksen perusohjeNeulahuovutus on mukava tapa huovuttaa villaa. Perinteisestihän villa huovutetaan tasossa käsin hieromalla ja hankaamalla saippuan ja veden avulla. Neulahuovutuksessa villan kuidut kiinnittyvät toisiinsa huovutusneulalla pistelemällä, jolloin villa huopuu itsestään ilman saippuaa ja vettä.
 


Ostettu neulahuovutuslaite
Omatekoinen huovutuskone viinipullonkorkista, tähän voi porata useammankin reiän neuloja varten, jos haluaa.


Neulahuovutukseen tarvitset huovutusneulan, villaa ja huovutusalustan. Alustaksi huovutusharja tai vaahtomuovia.


1. Muotoile villatuppo kädessäsi haluamaasi muotoon tai asettele se esim. piparimuottiin. Alustaksi kelpaahyvin esimerkiksi vaahtomuovi (Superlon-levy).2. Aloita pistelemällä villan pintaa huovutusneulalla.3. Pistele villaa tasaisesti joka puolelta niin että neula menee koko työn läpi. Kääntele työtä saavuttaaksesi tasaisen pinnan.


4. Voit lisätä työhösi muita värejä ja jatkaa neulalla huovuttamista.5. Jatka villan huovuttamista eli työn pistelyä kunnes se on mielestäsi tarpeeksi huopunut.

Neulahuovutustekniikalla voidaan kuvioida ja koristella myös muilla huovutustekniikoilla valmistettuja töitä tai pehmeitä ja harvoja kankaita. Tällöin on huomioitava, että huovutetut kuviot kestävät vain varovaista käsinpesua. Käyttötarkoituksesta riippuen lopputuloksen voi halutessaan vielä huovuttaa veden ja saippuan kanssa. Näin työstä tulee kestävämpi.5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihanan helppo ohje ja kivat kuvat:) meinaan kokeilla!

Sinipellavainen kirjoitti...

Hei Noora! Kiva kuulla, että pidit ohjeista.

Unknown kirjoitti...

Mikä on alustana, minkä päällä huovutettava muotti on?

Sinipellavainen kirjoitti...

Vaahtomuovi.

Sinipellavainen kirjoitti...

Vaahtomuovi.