T A R V I K K E E T :
1) Pohja:
150g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl maitoa
2) Täyte:
500g maitorahkaa
50g voita sulatettuna
1 dl kermaa
3 kananmunaa
1 1/2dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 dl sitruunanmehua
2-3 tl vaniljasokeria
3) Mustikka sydämet:
2-3 dl mustikoita (pakaste)
1/2 dl sokeria
1/2 dl hyytelösokeria
Ohje:
1) POHJA:
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Nypi tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää, jos ei ole, lisää tilkka maitoa.
- Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle, jonka reunat on voideltu. Koska taikina on löysää, käytä jauhoja apuna. Laita hetkeksi kylmään odottamaan.
2) TÄYTE:
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada seos pohjan päälle.
3) MUSTIKKASYDÄMET (marmorointi):
- Mittaa mustikat ja sokerit kulhoon tehosekoittimeen. Soseuta! Lusikoi mustikkasose täytteen pinnalle ruokalusikallinen kerrallaan "täpliksi".
- Marmorointi: Aseta veitsi kohtisuorasti kakun pintaan kohden ja vedä sillä raitoja.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 - 60 minuuttia. Huom! Lämpötila ja paistoaika on täysin riippuvainen uunista, joten seuraa paiston aikana kakkua.
- Anna jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
- Nauti hyvässä seurassa.
Tästä tuli...
niin hyvää, että...
...
teen varmasti vielä monta kertaa uudelleen.
Nyt kahville!
In English!
1) Dough:
3 dl wheat flour
1/2 teaspoon salt
1/2 cup sugar
1 teaspoon baking powder
1 egg
1 dl milk
2) Filling:
500g of milk money
50g butter melted
1dl of cream
3 eggs
1 1 / 2dl sugar
1/2 dl of cornstarch
1/2 dl lemon juice
3 teaspoons vanilla sugar
3) Blueberry hearts:
2-3 dl blueberries (frozen)
1/2 cup sugar
1/2 dl jelly sugar
***
1) DOUGH:
Mix the dry ingredients together. Stir in the soft butter. Knead into a smooth mixture. Add egg and milk. Mix until smooth. The dough should be loose, if not add a drop of milk.
Press the mixture onto the edges and bottom of the loose-bottomed baking tray lined with parchment paper. Since the dough is loose, use flour as an aid. Put in the cold to wait.
2) FILLING:
Mix the filling ingredients into a smooth mass and pour the mixture over the base.
3) BLUEBERRY HEADS (marbling):
Measure the blueberries and sugars into the bowl in a blender. Now you need to make a puree.
Spoon the blueberry puree on the surface of the filling with a tablespoon at a time as a "spot."
Marbling: Place the knife perpendicular to the surface of the cake and use it to draw streaks.
Bake the cake at 175 degrees on the lowest level of the oven for about 50 to 60 minutes. Allow to cool gently to room temperature and place in the refrigerator.
This became ...
so good that ...
I will definitely do it many more times.
2 kommenttia:
Mehevän näköinen ja nuo mustikkamarmorikuviot ovat sieviä. Hyvää pääsiäisen jatkoa ja alkavaa viikkoa!
Kiitos TArjalle ja Suville kommenteistanne. Mukavaa ja aurinkoista kevättä teille.
Lähetä kommentti