torstai 7. heinäkuuta 2011

Mansikkakeikauskakku


Tämän mansikkakakun voi pakastaa ja se onkin tullut kameran eteen suoraan pakastimesta.

 Tein kesän ensimmäisen mansikkakakun tuoreista mansikoista. Idea on MTV3:n blogista Elämää makeaksi, mutta muuten kakku onkin ihan omanlaisensa.

Ohje

Pohja:
2dl kananmunia
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja


...vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi...

...lisää vaahtoon jauhot varovasti sekoittaen...

Paista Uuninpannulla leivinpaperin päällä 180 asteessa.



Mustaherukkatäyte:
  •  2dl kuohukermaa
  • 250g mascarponea
  • 250g maitorahkaa
  • 1-2 dl sokeria
  • n. 2dl mustaherukkasosetta
  • 3 liivatelehteä

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
2. vatkaa kerma vaahdoksi ja lisaa siihen mascarpone
3. Ota osa mustaherukkasoseesta ja kuumenna se kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet.
4. Sekoita liivateseos loppuun siis kylmään muustaherukka soseeseen ja jäähdytä. Seos  ei saa olla liian kuumaa, kun se lisätään muun täytteen joukkoon!


Kakun kasaamiseen vinkkiä täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.