sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Mantelimansikoita!

... sisällä kuivattuja mansikoita ...

Matelimansikat

Mansikkamassa

200g mantelimassaa
1rkl mantelijauhetta
2 tippaa karvasmanteliöljyä
kuivattuja mansikoita

Notkista käsin mantelimassa ja sekoita siihen mantelijauhe ja karvasmanteliöljy.

Mansikanpunainen väri

1 rkl vettä
punaista karamelliväriä
keltaista karamelliväriä

Sekoita vesitilkkaan punaista karamelliväriä ja lisäksi varoen keltaista saadaksesi mansikanpunaisen värin.

Pintaväri

1tl vaaleaa siirappia
1 tl mansikanpunaista väriä

Sekoita siirappi ja väri pienessä kupissa.

Sokeripinta

1dl hienoa sokeria
mansikanpunaista väriä

Hiero tippa väriä sokerin joukkoon. Lisää väriä, mikäli se on liian laimeaa. Varo sokerin liikaa kostumista. Kuivata sokeri tarvittaessa huoneenlämmössä irtonaiseksi.

Vihreät mansikan karat

6-10 cocktailtikkua
vihreää karamelliväriä
½ dl vettä

Puolita tikut ja kiehauta ne karamellivärillä värjätyssä vedessä vihreiksi. Kuivaa tikut talouspaperin päällä.

Mansikan lehdet

70 g vihreää marsipaania

Kauli marsipaanista ohut levy. Ota siita pienellä kukkamuotilla mansikoille lehdet.

Muotoile mansikkamassasta tanko ja jaa se 12 osaan. Painele jokaiseen palaan kuivattu mansikka tai mansikanpalanen. Pyöritä palat palloiksi ja laita ne jääkaappiin.

Sivele jäähtyneet pallot hyvin ohuesti väriliuoksella ja pyörittele ne punaiseksi  värjätyssä sokerissa.

Kiinnitä vihreillä cocktailtikun puolikkailla lehdet mansikoihin.


Tämän ohjeen löysin ostamastani Timo Aleniuksen Mestari Aleniuksen kakkuklassikot-kirjasta.
Tein ohjeen mukaan ja kivoja niistä tuli. Nämä ovat siis syötäviä kakunkoristeita.
Tätä reseptiä ajattelin seuraavalla kerralla yksinkertaistaa siten, että jätän kuivatut mansikat pois.

(Kuva ei todella tee oikeutta näille ihanille mansikoille!)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.