sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Lakkalotta

Lakkalotta
Lakkalotan valmistusohje

kääretorttu:
4 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kääretortun täyte:

3dl hilloa lakkahilloa  

Lakkalotan täyte:

8 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl lakkoja
400 g maitorahkaa
1 dl lakan mehua


Kääretortun ohje:
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n.7 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Levitä lakkahillo torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Laita kylmään.

Lakkalotan täytteen ohje:
Valmista Lakkalotan täyte. Laita liivatelehdet likoamaan noin 10 minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita marjat ja maitorahka keskenään. Kuumenna marjamehu ja sekoita liivatteet mehuun. Sekoita mehu rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Yhdistä kermavaahto rahkaan hyvin sekoittaen.

Kasaamisohje:
Vuoraa pyöreä ja korkeareunainen noin 3 l salaattikulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta siivuja ja vuoraa vuoka n. 1cm paksuilla siivuilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä mieluiten seuraavaan päivään (kakun voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten). Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle.


Tästä Lotasta riittää n. 10 henkilölle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.