Joka kesä paistan ulkona lettuja.
Eilen paistoin näitä Saimaan saaressa, Puumalassa.
Taikina: (noin 10 isoa lettua)
- 2 litraa maitoa, osan voi korvata esim. kivennäisvedellä
- 8 dl vehnäjauhoa
- 2dl ohrajauhoa
- suolaa
- 7-8 kananmunaa
Ohje:
Sekoita kaikki kuivat aineet nesteiden sekaan, lisää lopuksi kananmunat. Anna taikinan levätä pari tuntia.
Paistamiseen rypsiöljyä ja voita
Kuumalle pannulle laitetaan öljyä ja voita. Pyöräytä paistinlastalla öljy ja voi pannun pinnalle.
- Kaada taikinaa melko ohuelti.
- Anna kypsyä rauhassa, pannu ei saa olla liian kuuma. Letun pintaan tulee pieniä reikiä, kun se alkaa olla kääntövalmis.
- Käännä lettu, paista myös sen toinen puoli.
Tarjoile lettujen kera esim. hilloa ja kermavaahtoa tai jäätelöä.
Toisaalta suolaset vaihtoehdot toimivat lettujen kanssa loistavasti.
https://sinipellavainen.blogspot.com/2021/09/muurinpohjaletut.html