maanantai 20. syyskuuta 2021

Muurinpohjaletut

Joka kesä paistan ulkona lettuja. 



Eilen paistoin näitä  Saimaan saaressa, Puumalassa.


Taikina: (noin 10 isoa lettua)

  • 2 litraa maitoa, osan voi korvata esim. kivennäisvedellä
  • 8 dl vehnäjauhoa
  • 2dl ohrajauhoa
  • suolaa 
  • 7-8 kananmunaa



Ohje:
Sekoita kaikki kuivat aineet nesteiden sekaan, lisää lopuksi kananmunat. Anna taikinan levätä pari tuntia. 

Paistamiseen rypsiöljyä ja voita



Kuumalle pannulle laitetaan öljyä ja voita. Pyöräytä paistinlastalla öljy ja voi pannun pinnalle.
  1. Kaada taikinaa melko ohuelti. 
  2. Anna kypsyä rauhassa, pannu ei saa olla liian kuuma.  Letun pintaan tulee pieniä reikiä, kun se alkaa olla kääntövalmis.  
  3. Käännä lettu, paista myös sen toinen puoli. 

Tarjoile lettujen kera esim. hilloa ja kermavaahtoa tai jäätelöä. 
Toisaalta suolaset vaihtoehdot toimivat lettujen kanssa loistavasti. 


Nauti letut aina hyvässä seurassa. 


Me nautimme niitä näissä ihanissa maisemissa.



Puumala!💗






Näitä oli pakko tehdä. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!










https://sinipellavainen.blogspot.com/2021/09/muurinpohjaletut.html

2 kommenttia:

  1. Oi ihanuus miten silmiä hivelevän kauniit kuvaat🧡🍁
    Ja kaunis ilma. Nam letut ovat niiin parhaita🤗 ja ulkona paistettuna.
    Huokuu ihana tunnelma.
    Mukavaa viikkoa sinulle🍁

    VastaaPoista

Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen!