TRANSLATE

Blogilla lukijoita ympäri maailmaa

Free counters!

tiistai 21. syyskuuta 2021

Ruusu-omppupiirakka ja kanelikermaa


Pohjan taikina

  1. 3 dl vehnäjauhoa (osan voi korvata mantelijauholla)
  2. 1/2 tl suolaa
  3. 1 tl leivinjauhetta
  4. 1 dl sokeria + halutessasi 1 tl vaniljasokeria
  5. 100g voita
  • Mittaa aineet kulhoon ja nypi murumaiseksi.
Lisää muruseokseen eli taikinaan: 
  1. 1dl maitoa
  2. 1 kananmuna

  • Taikinan tulee olla notkeaa ja pehmeää. Lisää maitoa tai jauhoa tarvittaessa, saadaksesi taikinasta notkeaa/ löysää.
Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen.





Omenapiirakan pinnalle 4-5 omenaa viipaloituna. 
Lado viipaleet ruusun muotoon tai haluamallasi tavalla.
Lisää omenoiden pinnalle sokeria ja kanelia maun mukaan.


Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla, noin 25-30 min.



Kanelikerma

  • 2dl kuohukermaa -> vaahdota/vispaa!
  • sekoita joukkoon maun mukaan kanelia (laitoin 2 tl) -> laita kylmään odottamaan.

Jos vuoraat irtopohjaisen kakkuvuoan leivinpaperilla, saat siirrettyä näppärästi piirakan tarjoiluastiaan. 


Nautinnollisia herkutteluhetkiä!




Ei kommentteja: