Kuvassa Mascarponekakku Kakun voi yhtä hyvin tehdä maitorahkasta. |
Pohja:
½ dl sokeria
1 kananmuna
Täyte:
3 kananmunaa
1½ sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria
Irtopohjavuokaan:
voita ja korppujauhetta
Ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauhot. Jos taikina tuntuu kovalta pehmennä se ruokalusikallisella vettä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja laita hetkeksi kylmään.
3. Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita täytteen kaikki muut aineet keskenään paitsi valkuaiset.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vasahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
5. Paista kakkua uunin keskitasossa tunnin verran. Irrota kakku vuoasta vasta hyvin jäähtyneenä, jotta se pysyy ehjänä.
6. Koristele mielesi mukaan.
Nautitaan hyvässä seurassa.
- mustikka -