Tein pikkelöityjä suppiksia, no, mukaan kyllä sujahti vielä muutama pieni kantarellikin.
Tänä vuonna mausteliemi sai uuden ihana raikkaan maun yrteistä ja Kaffir limen lehdistä.
Aloitin huuhtelemalla puhdistetut sienet.
Halkaisin isot, jotta myös sienen sisus oli puhdas.
Valikoin pienimmät sienet tähän mukaan.
Laitoin sieniä karkkilaatikollisen verran eli noin 2-3 litraa.
Tein mausteliemen seuraavasti:
Tarvikkeet:
2-3 punasipulia
1 porkkana
1dl etikkaa
6 dl vettä
2 dl sokeria
10 mustapipuria
3 tl suolaa
yrttejä (timjamia ja salviaa maun mukaan)
3 Kaffir limen lehteä
- Paloittele kuorittu porkkana neljään osaan ja kuori ja paloittele sipulit esim. kuuteen osaan, laita ne kattilaan.
- Mittaa kaikki muut liemen ainekset kattilaan.
- Kiehautta.
- Lisää sienet liemeen ja keitä noin tunnin ajan miedolla lämmöllä.
- Tölkitä lasitölkkeihin kuumana
Säilytäthän pikkelöidyt sienet kylmässä.
Nyt on sienetkin laitettu mausteliemeen. Laitan kannen alle kiehumaan tunniksi, jonka jälkeen purkitus (poistin sipulit, porkkanat ja timjamien varret ennen purkitusta).
Nam! Lämmin suositus tälle reseptille.