Tämän Ohrarievän valmistus on todella helppoa ja testiryhmän mielestä se oli ihanaa! |
Taikinasta saa leivottua kaksi todella isoa rievää. |
Tarvikkeet:
1 l piimää
4 dl rikottuja ohra- tai kauraryynejä
1 rkl suolaa
(100g hiivaa tai) 3-4 pss kuivahiivaa
1-1½ l hiivaleipäjauhoja
...hiivaleipäjauhoja... |
...ohrasuurimot tai kaurasuurimot käy tähän herkkuun... |
...mikä tahansa piimä käy... |
Ohje:
... suurimot laitettu piimän joukkoon vähintään neljäksi tunniksi... Voit myös laittaa suurimot yön ajaksi veteen likoamaan ja sihdata ne pois ja valmistaa rievät muuten ohjeen mukaan. |
...lisää seuraavana päivänä suola ja.... |
...hiiva ja hiivaleipäjauhot niin, että taikina jää hieman löysähköksi... |
Taputtele kaksi rievää jauhoja apuna käyttäen (n. 3cm paksuja) leivinpaperin päälle uuninpellille ja laita kohoamaan suunnilleen puoleksi tunniksi liinan alle.
Ennen uuniin laittoa pistele haarukalla. Paista 200 asteessa kauniin vaaleanruskeiksi. |
Testiryhmä, joka koostui ikähaarukasta 8 kk-78 v piti tästä herkusta.
Paista kunnes rievän pohjakin on ruskea... |
Testiryhmä, joka koostui ikähaarukasta 8 kk-78 v piti tästä herkusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti