Auringonkukkaleivät
2kpl
½ dl ruisrouhetta
1½ dl auringonkukan- ja/tai pellavansiemeniä
1½ dl auringonkukan- ja/tai pellavansiemeniä
1 dl vehnää (rouhetta tai leseitä)
1 rkl suolaa
50 g hiivaa
13 dl vehnäjauhoja
4 dl KIEHUVAA vettä
3½ dl LÄMMINTÄ vettä (johon hiiva sekoitetaan)
OHJE
Sekoita karkeat ruisjauhot ja -rouhe, sekä vehnä (rouheena tai leseenä) ja suola.
Kaada kiehuvan kuuma vesi joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi.
Jätä leipätaikina tekeytymaan vähintään 4 tunniksi, mielummin yön ajaksi huoneenlämpöön.
***
Sekoita hiiva ensin haaleaan veteen, lisää siemenet joukkoon ja sekoita seos taikinaan.
Lisää vehnäjauhot, alusta vain vähän aikaa. Peitä taikina ja anna kohota 1 tunti.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen limppuun, jotka taputellaan litteiksi. Jos haluat laittaa oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja väliin, se tehdään tässä vaiheessa.
| ... nämä voi kyllä jättää poiskin tai korvata esim vuohenjuustolla, fetalla ja yrteillä tai valkosipulilla... |
Leivo taikinasta kaksi limppua ja kohota liinan alla n. 20 min.
Tee terävällä veitsellä viiltoja leipien pintaan juuri ennen paistamista.
Paista 200-asteisesessa uunissa n. 45 min.
Jäähdytä leivät ritilällä.
Leivät säilyvät useitä päiviä, älä säilytä muovipussissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti