|
Anna-Liisan kesäkurpitsasalaatti on todella herkullista.
Yhdestä annoksesta sain ylläolevat purkilliset. |
Tarvikkeet:
Valitse mielellään pienehköjä kesäkurpitsoja,
joissa ei ole paljon siemeniä
tai poista ne ennen kuutiointia.
2 kg kesäkurpitsaa
Liemeen:
3 dl etikkaa
3 dl sokeria
2 dl vettä
2 rkl Saarioisen kurkunsäilötettä
20 kokonaista neilikkaa
3 rkl tummaa siirappia
( Siirappi antaa kesäkurpitsoille ihanan keltaisen värin!)
|
Saarioisen kurkkusäilöte |
|
Kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä.
Ohje:
Sekoita liemen aineet kattilassa ja keitä puolisen tuntia.
Kuori kesäkurpitsat ja leikkaa kuutioiksi ja laita toiseen tyhjään kattilaan.
Kun liemi on kiehunut ½ tuntia siivilöi se kaataessasi liemen kurpitsojen päälle.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes kurpitsat alkavat olla läpikuultavia.
Purkita reikäkauhaa apuna käyttäen ja kaada lopuksi uudelleen kiehautettu loppuliemi päälle.
Kannet purkkeihin nopeasti! Jäähdytä ennen kylmään viemistä.
Säilytetään kylmässä.
|
Anna-Liisa, 83-vuotias karjalaismummo, on vuosien varrella kehittänyt tämän reseptin.
|
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti