maanantai 17. joulukuuta 2012

Suklainen taatelikakku


Kuvan Taatelikakku on tehty korkeaan Nordic Waren Bund Kugelhopf-vuokaan, vuoan voit tilata esim. täältä.
Vuoan vetoisuus on 2,4 litraa.

Suklainen Taatelikakku 

n. 200 kivettömiä taateleita
2 dl vettä
n. 70 g taloussuklaata
1-2 rkl rusinoita
1½ dl sokeria
300 g voita
3 munaa
1 prk kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria tai vaniljatangon siemenet
2 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja

  1. Keitä taatelit vedessä pehmeiksi ja ota kattila pois liedeltä.
  2. Lisää joukkoon sokeri, rusinat, voi ja suklaa. Sekoita niin kauan, että suklaa on sulanut.
  3. Lisää sitten kermaviili, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Sekoita huolellisesti ja kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  5. Paista 175 asteessa n. tunti uunin keskivälissä. Jos pinta alkaa kypsyä liikaa, laita leivinpaperi kakun päälle loppuajaksi, ettei kakun pinta pala.

-mustikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.