Ellen Svinhufvudin -kakku päällystetään paahdetuilla mantelinlastuilla. |
Pohja:
5 munanvalkuaista
200 g tomusokeria
100 g manteleita
50 g hasselpähkinöitä
Mokkakreemi:
300 g voita
1½ dl erittäin vahvaa hyvää kahvia
1½ dl kuohukermaa
4 rkl sokeria
Päälle:
mokkakreemiä
mntelilastuja
tomusokeria
- Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
- Jauha mantelit ja pähkinät ja lisää ne valkuaisvaahtoon varovasti käännellen.
- Laita leivinpaperit kahden pellin päälle. Levitä taikina neljäksi yhtä suureksi neliöksi (20 cm x 20 cm) leivinpapereiden päälle
- Molemmat pellit yhtäaikaa uuniin ja kypsennä pohjia 150 asteisessa uunissa, kunnes ne ovat vaaleanruskeita eli n. 40 min. Vaihda puolessa välissä peltien paikkaa, jotta levyt kypsyvät tasaisesti. Ota uunista ja anna jäähtyä.
- Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri. Lisää joukkoon kahvi ja anna seoksen jäähtyä.
- Lisää kahviseos huoneenlämpöisen voin joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Kokoa kakku laittamalla vuorotellen marenkilevy ja kerros mokkakreemiä. Päällystä myös ylimmäinen levy mokkakreemillä.
- Paahda pannussa mantelilastut, kunnes saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.Ripottele ne kakun pinnalle ja painele kakun reunoille. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria.
-mustikka-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti