perjantai 11. marraskuuta 2011

Ekokassi trilogian I osa


Ekokassin valmistaminen on helppoa ja kasseihin voi käyttää,
 vaikka vanhoja vaatteita tai jäännöskankaita.
 Kuvan kassiin vuoret on tehty vanhasta t-paidasta ja päällinen on jäännöspala ulkoiluvaatekangasta.

Kuinkahan paljon maailmassa hukataan luonnonvaroja muovikasseihin?

Huomasin eräässä ruokakaupassa, että SPR on tuonut kauppaan vaihtoehdon kertakäyttöisille hedelmäpusseille. Se oli valkoinen hyvin ohutta materiaalia oleva kestopussi.
 Seuraavalla kerralla ostan tuon pussin ja kokeilen sen käyttöä. Muistankohan ottaa sen kauppareissuille mukaan, kun olen tottunut käyttämään kertakäyttöpusseja.


-mustikka-

4 kommenttia:

 1. Käytän myös ekokasseja ja voi sitä tyytyväisyyden tunnetta, kun voi käsilaukustaan vetäistä kangaskassin! Vanha naapurini Irma käyttää ekokasseihinsa rikkimenneiden sateenvarjojen kankaat! vierailija piianpistoista

  VastaaPoista
 2. Vau!
  Tosiaankin sateenvarjokangas menee todella pieneen tilaan. Jos kassin suulle tekee avotaskun, voi koko kassin sujauttaa tuohon taskuun silloin kun se ei ole käytössä.

  Kunhan minulta hajoaa sateenvarjo, lupaan tuunata siitä ekokassin.
  -mustikka-

  VastaaPoista
 3. Tee ihmeessä itse kestohedelmäpussi. Mä tein kerran sellaisesta valoverhokankaasta. Kaavan otin oikeasta hedelmäpussista. En käyttänyt sitä tosin ollenkaan vaan annoin pois, sillä käytän muovisia hedelmäpusseja roskapusseina.

  VastaaPoista
 4. Hei Laura!
  Kiitos vinkistä. Seuraavan kerran kun otan ompelukoneen esille, ensimmäinen työni on ekohedelmäpussi. Tässä olisi Globe Hopelle bisnesidea. Veisivät tuunattuja pusseja myyntiin markettien HEVI-osastoille.
  -mustikka-

  VastaaPoista

Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen!