Kuvan Taatelikakku on tehty korkeaan Nordic Waren Bund Kugelhopf-vuokaan, vuoan voit tilata esim. täältä.
Vuoan vetoisuus on 2,4 litraa.
Suklainen Taatelikakku
n. 200 kivettömiä taateleita
2 dl vettä
n. 70 g taloussuklaata
1-2 rkl rusinoita
1½ dl sokeria
300 g voita
3 munaa
1 prk kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria tai vaniljatangon siemenet
2 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
- Keitä taatelit vedessä pehmeiksi ja ota kattila pois liedeltä.
- Lisää joukkoon sokeri, rusinat, voi ja suklaa. Sekoita niin kauan, että suklaa on sulanut.
- Lisää sitten kermaviili, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Sekoita huolellisesti ja kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 asteessa n. tunti uunin keskivälissä. Jos pinta alkaa kypsyä liikaa, laita leivinpaperi kakun päälle loppuajaksi, ettei kakun pinta pala.
-mustikka-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti