perjantai 28. joulukuuta 2012

PFAFF Coverlock 4.0 & Coverstitch, wide 23

Tilasin joulukuussa Ompelukonenetistä tämän hirmun.
Tässä linkki ensimmäiseen juttuun: Pfaff Coverlock 4.0
Reilun viikon toimitusajan jälkeen pääsin testaamaan ensimmäisen kerran uutta Coverlock-konettani.

 Haluan vielä kiittää Ompelukonenetin Petri Partasta hyvästä palvelusta, nopeasta toimituksesta ja luotettavuudesta.Kone kotiovelle tuotuna kuului joulukuussa kauppahintaan.Ainakin kone oli tehtaalla todella hyvin pakattu.Saumuri on aika iso ilman työtasoakin.


Sain kasattua ilman ohjetta.
 Tässä mallissa on roskiskin, vanhasta koneestani se puuttui ja roskat usein päätyivät lattialle.Hui, miltä tämä näyttää! :)


Kosketusnäyttö :)
Täytyy myöntää, että koneen kosketusnäyttä oli lievä pettymys Applen kosketusnäyttöjä käyttäneelle.
Koneen mukana tulee suomenkielinen käyttöopas, mutta siitä puuttuu esim. ompeleen 23 langoitusohje. Koneen mukana tulee DVD, josaa koneen langoitusopas, löysin saman tiedoston netistä ja se löytyy allaolevasta linkistä. 
Tämä kone on siis tarkoitettu vähintään tietotekniikasta jotain ymmärtävälle.
Kuvassa kone asennettuna ja langoitettuna tikille nro 23 eli Coverstitch, wide. Aivan mahtavaa jälkeä kone kyllä tekee. Mutta on melko aikaa vievä, mitä tikkien vaihtoon tulee, ainakin näin aluksi.


Oikealta puolelta ;)

Nurjalta puolelta näyttää tältä. Ylimääräiset pitää leikata pois.


Tässä tikin 23 asetukset!


Mutta aion selvittää jokaisen tikin asetukset!12 kommenttia:

 1. Ompa tosiaan mahtava kone,mitähän kivaa ja kaunista siesillä teetkään??:)

  VastaaPoista
 2. Johan on kone! Jäisi kyllä minulla pölyttymään komeronnurkkaan. On vaan liian monimutkainen mun yksinkertaiselle mielelleni. Mutta sulla varmaan surisee tuon tuosta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monestiko jo on käynyt takuukorjauksessa?

   Poista
 3. Vieläkö sulla on tämä kone käytössä? Ootko tyytyväinen? Tekeekö hyppytikkiä peitetikkiominaisuudella, edes saumojen ylityskohdissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Maija!
   Kyllä kone on vielä käytössä. Ei tee hyppytikkejä minulla, mutta sen sanon suoraan, että langoituksen opetteleminen ja sen vaihtaminen toiseen tikkiin oli aluksi todella työläs. Jouduin joka kerta katsomaan ohjeen netistä.

   Poista
 4. Miekii ostin tässä kuussa saman pelin ja huomasin heti, että langoituksen opetteleminen vie aikaa. Kannattaa siis kasata samalla tikillä ommeltavat kasoittain :D ja vaihtaa vasta sitten uudet langoitukset. Yks ongelma miulla on, kun ompelen peitetikillä, niin en saa lankaa "juoksemaan vapaasti" kun lopetan ompelun, että voisin jättää riittävän pitkät solmittavat pätkät. Onks tähän joku juju?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, että ehdin vastaamaan kommentiisi vasta nyt. Nosta neulat ylös ja vedä lankoja varovasti löysemmälle. Muuta keinoa minullakaan ei ole. Helmojen kanssa ajan edellisen tikkauksen päälle vähän matkaa, tällöin tuota ongelmaa ei ole.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Eikä tuo vastaus myöhässä ole, kun en oo ehtiny kauheesti ompelemaan kesän aikana. Kankaita on kyllä kasaantunut aikamoinen pino :)

   Poista
 5. Minulla tuo kone ollut muutaman vuoden. Langoitus jo helppoa. Mutta nyt ei toimi kosketusnäyttö jo toistamiseen. Kerran käynyt huollossa. Pitäisi muistaa tietyn väliajoin kalibroida. Onko jollain vinkkejä miten saisi itse korjattua kosketusnäytön. Ompelee mutta ei voi vaihtaa muita ompeleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kytke virta pois, sen jälkeen paina info näppäintä samalla kun käynnistät koneen, näin se menee suoraan kalibrointiin

   Poista

Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen!