HERKKURIESKAA
Eila-tädin tapaan
Eila-tädin tapaan
1 pellillinen
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
Ohje:
- Laita uuni 200 asteeseen.
- Laita syvään uunipeltiin leivinpaperi.
- Keitä kasarissa vesi ja riisit, ota levyltä ja laita voi sekaan sulamaan.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää maito, kermaviili ja kananmunat ja sekoita hyvin puuhaarukalla.
- Lisää joukkoon keitetyt riisit. Sekoita tasaiseksi ja kaada pellille.
- Paista n. 30 min., kauniin väriseksi.
- Jos haluat ohuen rieskan, laita paista pellillä yksi annos taikinaa. Halutessasi paksumman rieskan, laita rieskaan kaksi annosta taikinaa.
Karjalaisen kulttuuriperinteen mukaan rieskojen kanssa on tarjolla munavoita!
MUNAVOI
5 kananmunaa
50-70 g voita
Keitä kananmunat koviksi, jäähdytä ja kuori.
Hienonna munat esim. haarukkaa apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi.
- mustikka -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti