torstai 1. huhtikuuta 2021

Hunajakennopasta 🍯🐝🐝🐝




HUNNAJAKENNOPASTA ĂĄ la Sinipellavainen

Paistetaan 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 min. 

NÄITÄ TARVITSET:

  • Cannelloneja ( 1,5 pakettia)
  • pinaattia (tuoretta tai 1 pss pakaste: paloina) tai nokkosta (esikĂ€siteltynĂ€)
  • jauhelihaa 600g 
  • sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttĂ€
  • 1 tlk Mutti-tomaattimurska
  • 1 prk tomaattipyrettĂ€ + sokeria 1 rkl
  • 2-3 porkkanaa raastettuna
  • vettĂ€ 
  • suolaa
  • mustaa pippuria (jauhettua tai rouhetta)
  • voita 
  • kermaa ja maitoa yht. 6 dl
  • 2 pss juustoraastetta mustaleima emmenltal
  • muskottipĂ€hkinÀÀ (jauhettua)
  • valkopippuria (jauhettua)
  • oliiviöljyĂ€
  • 2 mozzarella juustopalloa
  • Nyrkillinen tuoretta tai pakastettua rosmariinia (n. 1dl)
  • Korkea vĂ€hintÀÀn 15 cm vuoka, kĂ€ytĂ€n pataa, jonka olen havainnut tĂ€hĂ€n muutenkin parhaaksi. MinĂ€ kĂ€ytĂ€n pataa, sillĂ€ sen reunat ovat tarpeeksi korkeat.



OHJE:


Jauhelihakastike:

  1. Ruskista jauheliha öljytilkassa pienissĂ€ erissĂ€. 
  2. LisÀÀ sekaan silputtu sipuli, pilkottu valkosipuli, puolet rosmariinista, mustapippuri ja lisÀÀ tomaattimurska ja -pyre.  LisÀÀ myös porkkanaraaste.
  3. LisÀÀ purkillinen vettÀ ja sokeri ja suolaa maun mukaan.
  4. Anna kiehua niin, ettÀ seoksesta tulee kastikemaista. VettÀ voi myös lisÀtÀ tarvittaessa. Samalla, kun jauhelihakastike kiehuu, voit valmistaa juustokastikkeen.


Juustokastike:

  1. Paksupohjaisen kattilan pohjalle nakataan noin 50 g voita.
  2. Kun voi on sulanut, lisÀÀ 4 rkl vehnĂ€jauhoja. Sekoita vispilĂ€llĂ€. ÄlĂ€ ruskista!
  3. LisÀÀ kerma ja maito seokseen koko ajan sekoittaen. (TĂ€mĂ€ kĂ€rĂ€htÀÀ pohjaan helposti, joten sekoita koko ajan!) 
  4. LisÀÀ 1,5 pss juustoraastetta.
  5. Sekoittele koko ajan!
  6. Mausta valkopippurilla 0,5 tl, muskottipÀhkinÀÀ jauheena 0,5 tl ja halutessasi suolaa.
  7. Jos kÀytÀt pakastepinattia pussillisen, lisÀÀ se joukkoon tÀssÀ vaiheessa. Jatka sekoittamista, kunnes kastike on valmis.
  8. Jos seos on liian paksua, voit lisÀtÀ vettÀ.

LADONTA:

  1. Voitele pata oliiviöljyllÀ.
  2. LevitĂ€ noin kolmasosa jauhelihakastikkeesta padan pohjalle. Asettele cannellonit tiiviisti pystyasentoon jauhelihakastikkeen pÀÀlle. 
  3. Kaada puolet juustokastikkeesta cannellonien pÀÀlle.
  4. Jos kÀytÀt tuoreita pinatin lehtiÀ. TÀssÀ vaiheessa voit laittaa pestyjÀ pinaatinlehtiÀ cannellonien sisÀÀn.
  5. LisÀÀ loput jauhelihakastikkeesta. Lusikan varren avulla saa jauhelihapalat sujautettua cannellonien sisÀÀn. Osa kastikkeista saa mennÀ cannellonien ulkopuolelle.
  6. LisÀÀ loput rosmariinit.
  7. Revi mozzarellajuustot paloiksi ja lisÀÀ ne cannellonien sisÀÀn.
  8. LisÀÀ lopuksi loput juustokastikkeesta.
  9. Viimeistele lisÀÀmÀllÀ pÀÀlle loput juustokastikkeesta.



Mukavia herkutteluhetkiÀ!

Sinipellavainen





2 kommenttia:

  1. Nam vesikielellÀ ohjetta luin ja ihastelin kuvia. KIITOS ihan pakko kokeilla sen verran herkullisen nÀköistÀ. Kiva saada uusia ideoita ruuan laittoon kun vÀlillÀ tuntuu pyörittÀÀ samoja ruokia viikosta toiseen.
    Ihanaa pÀÀsiÀistÀ sinulle!

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen nĂ€köistĂ€ :) HyvÀÀ PÀÀsiĂ€istĂ€ Sinulle ♥

    VastaaPoista

Sinipellavainen kiittÀÀ kommentistasi jo etukÀteen!