Tätä reseptiä suosittelen kaikille Tiikerikakun ystäville. Aito vanilja antaa tälle kakulle ihanan maun!
Tarvikkeet:
250 g voita
4 dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 vaniljatangon siemenet
½ dl kermaa
1 levy taloussuklaata
Ohje:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljatangon siemenet.
- Vatkaa vaahdoksi sokeri ja munat (eri kulhossa kuin voi).
- Lisää vaahdotettu voi munasokerivaahtoon.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen.
- Ota toiseen kulhoon puolet taikinasta ja lisää toiseen puoliskoon kaakaojauhe ja hieman karkeaksi rouhittua suklaata (ota levystä, joka sulatetaan kakun päälle).
- Laita taikainat vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
- Jäähtyneen kakun pinnalle kaadetaan sulatettua suklaata.
Kakku on parhaimmillaan 3-5 päivää leipomisen jälkeen.
Blueberry
1 kommentti:
Eilen justiin tein tiikerikakun, mutta hieman eri ohjeella. Tätä täytyy kokeilla muille kuin diabeetikoille.
Lähetä kommentti