sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Suolasienet


Rouskuja!

Sienten säilöminen suolalla Tyyne-mummon tapaan.

Tutustu myös sienisalaatin reseptiin täällä!





Puhdistettuja rouskuja likoamassa.


  • Sienet puhdistetaan ensin raaputtamalla lakin pintakalvo veitsellä huolellisesti pois.


  • Halkaisemalla sieni useaan osaan varmistetaan, että sienessä ei ole toukkia.

  • Laitetaan sienet kylmään veteen yöksi likoamaan.

  • Seuraanvana päivänä vaihdetaan vesi ja sieniä ryöpätään n. 15 min. runsaassa vedessä. Sihdataan vedet pois ja lasketaan hanasta kylmää vettä päälle.

  • Purista sienistä ylimääräinen vesi pois.



  • Ladotaan sienet vuorotellen merisuolan kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.





Purista ylimääräinen vesi pois!






  • Säilötään laittamalla merisuolaa sienikerrosten väliin.



  • Päällimmäiseksi merisuolaa ja painele sienet tiiviisti purkkiin ja laita kansi päälle.

  • Ennen vanhaan painona käytettiin lautasta ja sen päälle laitettiin puhdas kivi. 

  • Painon tarkoitus on pitää päällimmäisetkin sienet suolassa ja etteivät ne pääse kuivumaan.
-mustikka-
 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.