tiistai 27. syyskuuta 2011

Porkkanakakkua, nam!

Tällä reseptillä saat ihana pehmeän ja mehukkaan porkkanakakun.

Taikina:
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl porkkanaraastetta 
1 prk ananasmurskaa, ilman mehua
3 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kanelia
1½ dl öljyä

Täyte:
50 g sulatettua voita
200 g tuorejuustoa
170 g tomusokeria
1 rkl sitruunan mehua


Ohje
  1. Raasta porkkanat.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sihdaten.
  4. Lisää joukkoon öljy, porkkanaraaste ja ananasmurska.
  5. Paista 175 asteessa n. ½ tuntia.
  6. Voit paistaa taikinan pyöreässä irtopohjavuoassa kakuksi tai uuninpellillä leivoksiksi.

Täyte
Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä jäähtyneelle kakulle tai leivoksille.

Kuvan kakulle tein koko annoksen täytettä, jos haluat täytettä vain kakun pinnalle, silloi ½ annosta täytettä riittää. Yleensä teen kakun ilman täytettä!


-mustikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.