sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Suppispiiras

 8 annosta



Pohja:

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte:

1 litra kauden sieniä,
esim. suppilovahveroita
1 sipuli
2 rkl voita
1 pussi juustoraastetta
½ tl rouhittua mustapippuria
3 munaa
2 dl kermaa
1 tl suolaa



Pohja
Nypi  voi ja jauhot ja suola
Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Levitä voideltuun piirakkavuokaan (halkaisja n. 28 cm).

Täyte
Laita sienet pannulle ja paista niin kauan, että niistä irtoavat neste haihtuu  pois, lisää sitten voi ja hienonnettu sipuli. Jatka paistamista kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Ota levyltä.
Lisää kulhoon munat, kerma, juustoraaste, suola ja pippuri. Vatkaa tasaiseksi esim. haarukalla.

...

Lisää pohjan päälle paistetut sienet ja kaada täyte päälle.

Paista n.½ tuntia 200 asteessa, kunnes pinta on rusehtava.

 Jos et halua piirakasta niin tummaa kuin kuvassa, peitä piirakka leivinpaperilla loppu ajaksi, ettei se tummu liikaa. Juustona esim. Emmental,  Aura-muru ja päälle voi laittaa myös vuohenjuustoa.



-mustikka-
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.