Huikean herkullinen mansikkaunelma!
Mansikkabrita
pohja:
250 g voita
2 dl sokeria
4 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
marenki:
4 valkuaista
1½ dl tomusokeria
1½ dl sokeria
1-2 dl hasselpähkinärouhetta
täyte:
1-1½ l mansikoita
2-3 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
sokeria maun mukaan
pinnalle:
tomusokeria sihdattuna
sitruunamelissan lehtiä
Ohje:
Pohja:
vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotelen taikinaan.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasossa 180 asteessa 10 min.
Marenki:
vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Kun pohjaa on paistettu 10 min. otetaan se pois uunista ja lisätään marenki varovasti, mutta nopeasti pohjan päälle. Lopuksi marengin pinnalle lisätään hasselpähkinärouhe. Sen jälkeen koko komeus laitetaan takaisin uunin keskiosaan ja jatketaan paistamista 180 asteessa 15 min.,kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Täyte:
Vatkaa kerma ja lisää siihen rahka ja sokeri, sekä viipaloi mansikat. Lisää ne puolikkaan pohjalevyn päälle. Nosta toinen pohjalevy kakun päälle ja ripottele pinnalle tomusokeria. Voit tarvittaessa koristella pinnan juuri ennen tarjoitlua mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Nautitaan hyvässä seurassa.