Raparperikeikauskakku |
tein taas tätä lumoavaa herkkua.
Vuoan pohjalle:
0,5 dl sulatettua voita
1dl fariinisokeria
n. 5dl raparperia tai omenaa (myös ananasrenkaat käy!)
Taikina:
1½ dl voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Uuni 174 astetta n. 45 min. Paistoaika riippuu tekeekö taikinasta kakun vai pieniä kakkuja. |
Minä tein nämä pikkukakut Nordic Waren Pineapple down mini cake pan-vuoassa |
Nautitaan esim. vaniljajäätelön kera! |
Ohje:
Jos teet kakun irtopohja vuoassa,
laita pohjan ja reunojen väliin leivinpaperiarkki.
Älä leikkaa reunoja pois sillä ne suojaavat uunia.
Valmistelua...
- Levitä voi vuoan tai vuokien pohjalle.
- Lisää voin päälle fariinisokeri
- Pese ja paloittele raparperit ja lisää ne fariinisokerin päälle.
Taikina:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen. (Lisää vähän jauhoista jo tässä vaiheessa, jos näyttää siltä, että taikina alkaa juoksettumaan.)
- Sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Nostele jauhoseos taikinaan.
- Kaada valmis taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa n. 30-45 min, paistoaika riippuu siis vuoan koosta.
Tämä on hyvää Sinipellavainen suosittelee!
- mustikka-