Näitä mansikoita ei voi vastustaa. Karamellejä, joita voi käyttää myös kakunkoristeina.
Metsämansikat
Mansikkamassa
200g mantelimassaa
1rkl mantelijauhetta
- sekoita mantelimassaan mantelijauhe
Metsämansikoiden punainen
1 rkl vettä
punaista karkkiväriä
tippa keltaista karkkiväriä
- sekoita vesitilkkaan punaista ja keltaista karkkiväriä tee seoksesta mansikanpunaista
Metsämansikan pintaan lisättävä väri
1tl vaaleaa siirappia
1 tl metsämansikan punaista
- sekoita siirappi ja väri
Mansikkasokeripinta
1dl hienoa sokeria
metsämansikan punaista väriä
- Lisää tippa väriä sokerin joukkoon hieromalla. Lisäthän väriä, jos se on liian vaaleaa. Varo kuitenkin sokerin kostumista. Jos sokeri kostuu on se kuivatettava ennenkuin voit jatkaa metsämansikoiden valmistamista.
Vihreät karat
10 cocktailtikkua
vihreää karkkiväriä
½ dl vettä
- jaa tikut neljään osaan
- kiehauta ne kattilassa karkkivärillä värjätyssä vedessä vihreiksi
- kuivata
Metsämansikoiden lehdet
40 g vihreää marsipaania
Kauli marsipaani ja ota pienella kukkamuotilla siita 35 kukkaa.
- Muotoile mantelimassasta tanko ja jaa se 35 osaan ja pyöritä palloiksi.
- Sivele ensin pallot hyvin ohuesti punaisella väriliuoksella ja pyörittele niitä värjätyssä sokerissa.
- Vihreät kukat kiinnitetään mansikoihin cocktailtikun pätkillä.
- Anna kuivua kuivassa paikassa huoneenlämmössä.
Näitä voi käyttää kakunkoristeina tai karkkeina.
Seuraavan kerran kun teen näitä, laitan mantelimassaan tilkan Amarettoa ja lisään tarvittavan määrän mantelijauhetta.
-mustikka-