keskiviikko 17. helmikuuta 2021

RIDDARI

Linkitetyn kuvan lähde: Et-lehti
Kuka olisi uskonut, että maailmanlaajuinen pandemia sai aikaan Suomessa jotakin positiivistakin. Ainakin se sai aikaan kovan villityksen neuloa aitoja islantilaisneuleita. Neulomisbuumi nytkähti eteenpäin isolla vaihteella. Jopa sillä seurauksella, että lankakauppojen hyllyt ja varastot huutavat tyhjyyttään.

On ollut ihanaa seurata kuinka moni on hurahtanut tähän neuloosiin mukaan. Eräskin perheenäiti on neulonut 24 neulepaitaa, kertoo Yle:n uutiset

Yle uutisoi myös, että "Kun yksi opettajanhuone hurahti neulomiseen, syntyi 44 islantilaisvillapaitaa". Vau, ihan huikeaa. Hyvä suomalaiset opet!


Kuva:
    Linkitetyn kuvan: Yle:n uutisetMinäkin päätin aloittaa. Halusin hankkia ensin kirjan, jossa olisi noita neulemalleja. Kivijalkojen kirjakaupoissa ei ollut enää yhtään kappaletta Islantilais neuleita-kirjaa, joten päätin tilata sen verkosta. Sepäs olikin työläs homma. Lukuun ottamatta Lankava Oy:n nettikauppaa kaikki myivät eioota.

                                                                 Linkitetyn kuvan lähde: Lankava.fi
                                                                            
                        
Sain muutamassa päivässä tuon Islantilaisia neuleita-kirjan. Se oli silloin verkkokaupan viimeinen kirja. Tutustuttuani kirjaan löysin heti ihastuksen RIDDARIN! Siis suomeksi Ritarin. Vau!😘

Päätin, että pohjaväriksi tulisi tummansininen (ehdoton lempivärini), muut värit olivat vielä tässä vaiheessa päättämättä. Olin kuullut, että aidot islantilaiset langat ovat "kortilla", joten päätin tilata sinistä, jotta pääsen alkuun. Selasin taas myöhään illalla verkkokauppoja läpi. Lopulta löysin Adlibriksen, jossa oli navy blue -väristä lankaa varastossa. Luotan tähän verkkokauppaan, sillä olen tilannut täältä useita kirjoja ja joka kerta homma on toiminut erinomaisesti. Tilasin sieltä 15 kerää lankaa Léttlopia. Ne tulivat kolmessa arkipäivässä ja lisäksi väliin mahtui myös viikonloppu. No, viiden päivän odottelun jälkeen en ollut päässyt vielä puuta pidemmälle valitessani kuvioon värejä. Löysin Facebookista Islantilaisneuleita-ryhmän, johon liityin. Pyysin julkaisussani kuvia tummansinisistä neuleista, jotta saisin inspiraatiotia kuviovärityskeen. Ihanat ihmiset ympäri Suomea tykittivät mitä hienompia kuvia jo tekemistään paidoista. Nyt minulla onkin sitten runsauden pula kuvion värityksen kanssa. 

Päätin, että kuvioon tulee vaalean beigen lisäksi valkoista ja punaista. Punaiset Léttlopit (100% aitoa islantilaista villaa) sain tilattua Pielisen Kalusteen verkkokaupasta. Tätä kauppaa voin suositella kaikille! Loistavan nopea postitus.

Listaan tähän linkkejä teille näiden paitojen neulonnasta kiinnostuneille:

Ja täällä muutamia klippejä:

Lankoja valitessa on hyvä huomioida allergisuus ja ihon herkkyys. Ystäväni kertoi, ettei voi enää neuloa Lopi-lankoja, koska kämmenet ja sormet eivät kestä. Langat ovat aavistuksen verran karkeita, mutta valmiin neuleen saa pehmeäksi liottamalla esim. etikassa tai ohjeen mukaan hiustenhoitoaineessa.Sormiin voi myös  käyttää kangaslaastaria suojaamaan sormen ihoa kudonnan aikana.En voi siis aloittaa vielä Ritari-paitani neulomista koska vielä kaksi väriä puuttuu. 
No, toivottavasti kesään mennessä saan langat. 
Jokos sinuun on tämä neuloosi iskenyt?


Mukavaa ja aurinkoista kevättä kaikille!4 kommenttia:

Päivien ilot kirjoitti...

Voi että nuo islantilaisneuleet ovat kyllä niin ihania ja lämpöisiä. Just tekisi mieli kietautua tuohon ihanuuteen. Täällä pakkanen paukkuu -28. Täälläpäin myös muutamat ovat näitä neuloneet ja ovat upeita tuotoksia tehneet🥰
Paljon iloa sinulle neulomiseen ja laita kuvaa kun on valmis🤗
Mukavaa loppuviikkoa❄

Sinipellavainen kirjoitti...

Kiitos kommentista. Laitan kuvan, kunhan työni on joskus valmis. Mukavaa ja aurinkoista loppuviikkos sinnekin. Meillä mittari hon noussut 26 pakkasasteeseen. Hui, onpa kylmä ilma pitkästä aikaa.

Kankuritar kirjoitti...

Kiitos kysymyksestäsi sekä mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta postauksestasi, neuloosi pääsi yllättämään. Riddarin langat on tilattu, tyttäreni halusi myös sinisen pohjan (farkun sinisen) ja nyt odottelen lankoja saapuvaksi. Hieman tuskaista oli löytää hänen valitsemansa värit, lopulta löytyivät. Käytän Dropsin Karismaa. Samaisen kirjan ' Islantilaiset neuleet' tilasin Adlibriksestä ja samalla myös Norjalaiset neuleet kirjan. Jospa lapset ja lastenlapset tässä vuoden kuluessa villapaidat saisi! Mukavia 'neuloosi'hetkiä sinulle.

Sinipellavainen kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että olet löytänyt langat puseroon, Nyt on aikamoisia pulmia saada noita islantilaislankoja. Mukavia neulontatuokioita ja kevään odottelua sinulle!