Kuplii, kuplii kattilassa saippua kuplii!
Saippuamassana 1 kg kirkasta saippuamassaa, johon lisäsin muutaman rkl:n kanelijauhetta, e-vitamiinia, kaakaovoita 1 rkl ja 2 rkl kaakaojauhetta. Kaakaon liotin ennen massaan lisäämistä tilkkaan kahvia, mutta sen voi sihdata suoraan tähän läpinäkyvään massaan.
Jos pohjamassana on valkoista saippuamassaa, kannattaa kaakaojauhe ensin liottaa pieneen tilkkaaan nestettä.
Sulan massan kaadoin pahviseen muottiin (viinapullon kääre) ja sitten massa ulos pakkaseen pariksi tunniksi. Pahvisen muotin pois ottaminen oli helppoa.
Pilkkomisen jälkeen saippuat saivat kaakaojauhekäsittelyn. Pakkauksiin laitoin kanelitangot mukaan, koska saippuoita olisi pitänyt kuivattaa ainakin viikon verran huoneenlämmössä.