Sivut

sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Vyyhdit lankakeriksi🧶🧶🧶🧶🧶
Verkosta löytyy useampi ohje vyydin kerimiseksi vyyhdinpuita apuna käyttäen, mutta mielestäni tämä on myös niitä oivia tilanteita, jotka mahdollistavat mukavat rupatteluhetket ja ylipäätään sosiaalisen kanssakäymisen. Pyydä ihmeesssä vaikka naapuria talkoisiin.
Tämä on mitä loistavinta puuhaa tutustua vaikkapa naapurin mummoon.  
Minä kerin kuvien vyyhdit erään vääksyläisen rouvan kanssa, jolla ikää  7.7.2022 tulee 90 vuotta. 
Erinomaisesti onnistui meidän yhteistyö!
Aurinkoisena päivänä nappasin eväät, vyyhdit ja mummon matkaan ja lähdimme retkelle Päijänteen rannalle.
Tästä löytyi hyvä paikka.
Kaikki nämä langat ovat Pirtin kehräämön karstalankaa.

Tavoitteena tehdä näistä Saimaan Keisarinna revontulitaivaalla.

Oranssinpunaiset langat tulevat toiseen neuleeseen.


  • Valitkaa hyvä paikka vyyhdin kerimiselle. Esteetöntä tilaa on hyvä olla joitakin metrejä. Jos haluaa istua, ota tuolit tai penkki avuksi. Jos et saa ketään kaveriksi, voit käyttää apuna tuolin selkänojaa, jonka ympärille kietaiset vyyhdin. Tämä on kuitenkin hieman haasteellisempaa ja hitaampaa.
  • Avaa vyyhti auki 
  • Kiedo vyyhti molempien käsien ympäri niin että sitä ympäröivät haltijalangat ovat vielä ehjät. (Niiden tehtäävä on pitää lanka suorana, joten katso, että vyyhdillä kulkeva langat lähtevät oikeisiin suuntiin ennen haltijoiden katkaisemista.Yksi haltijoista pitää vyyhdin molemmat päät kiinni. Muut haltijat pitävät vyyhtiä kiinni, ettei langat pääse menemään solmuun.)
  • Avaa haltialangat vasta, kun olet varmistuntut, että jokainen vyyhdin langoista kulkee oikeaan suuntaan. Täällä on loistava ohje koko hommaan.
  • Aloita keriminen sormien ympärille. Ota keränpohja pois sormista ja pidä sitä kämmenen sisällä. Jatka kerimistä niin että sormet ovat aina välissä, koska muuten kerästä tulee liian tiukka ja tällöin lanka voi menettää ominaisuutensa venyessään.


Huh, miten paljon oli kerimista, koko päivä meni. Nyt on kaffepaussin paikka!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen!