keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Suklaasaippuaa


Tämä saippua on herkkujen herkkua.  Kuvassa kosmetiikkaglitter näkyy saippuan pinnalla. Klitter nousee pinnalle, jos sitä lisätään massaan liian aikaisin. Tässä saippuassa se oli valkoisessa massassa tarkoituskin vajota pohjalle ja suklaasaippuamassassa sen tarkoitus oli sekoittua tasaisesti.



Saippua on valmistettu kahdesta eri massasta. Rasvoja käytin max 1 tl/100g saippuamassaa!

Vaalea massa:
valkoista saippuamassaa
makeaa manteliöljyä
karitevoita
mangovoita
kaakaovoipellettejä
e-vitamiinia
mehiläisvahaa
helokkiöljyä



Tumma massa:
kaakaojauhetta
Karitevoita
mangovoita
kaakaovoita
helokkiöljyä
e-vitamiinia
suklaatuoksuöljyä




Valoin saippuan mehupurkkiin, jonka kyljen leikkasin auki. Ensin tein valkoisen massan ja annoin sen rauhassa jämähtää ja sitten lisäsin tuon tumman massan. Kuvassa näkyy massaan jäänyt ilmakupla. Purkkia olisi voinut vähän kopauttaa, jotta ilmakuplat olisivat lähteneet pois. 

Saippuamassat pysyvät toisissaan kiinni Taikapähkinäöljyn avulla, sitä sivellään/suihkutetaan edellisen kerroksen pintaan ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Nämä saippua tulevat materiaalikustannuksiltaan melko kalliiksi, mutta päihittavat mennen tullen koostumukseltaan kaupasta ostetut saippuat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.