tiistai 1. tammikuuta 2013

Suklaapalat


Näiden saippuoiden koostumus on ihanan makea!

Suklaasaippuat:


kirkasta saippuamassaa Sinellistä
(ei sisällä SLS:ää eli sodium lauryl sulfatea) 
kaakaovoita
luomu kaakaota
suklaatuoksuoljyä
kookosöljyä
karitevoita
e-vitamiinia

Huom! Rasvoja 1 tl/ 100g saippuamassaa.

Sulatetaan massa vesihauteessa, teräsastiassa ja lisätään muut aineet joukkoon. Sekoitetaan todella varovasti kuplimisen estämiseksi.
Sula massa kaadetaan varovasti tyhjään maitopurkkiin ja viedään kylmään. Minä vein lumihankeen. Näiden jähmettyminen tapahtui tunnissa, mutta tuolloin oli ulkona oli 10°C.

Voittekohan kuvitella tuoksua, joka tulee näistä saippuoista tulee?



Suklaasaippuan pinnalla näet valkoisia pisteitä. Ne johtuvat massaan valamisvaiheessa joutuneista ilmakuplista. Kun saippua palat leikataan, ilmakuplat hajoavat ja niistä ilmaantuu pinnalle valkeita laikkuja, mutta kun saippua saa kuivua huoneenlämmössä pari viikkoa, kuplimista ei enää tapahdu. Saippuaa käytettäessä tuollaista ilmiötä ei enää tapahdu.
Jos saippuat valetaan valmiisiin annosmuotteihin, ei Ilmakupla ilmiötä esiinny lainkaan.
Kunpa olisi keino ehkäistä kupliminen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.