Tervetuloa makumatkalle tulisuuden ja trooppisen makeuden maailmaan!
Paholaisen ananashillo on kuin kesän ja tulisuuden liitto. Se yhdistää ananaksen mehevän makeuden chilien polttavaan potkuun, luoden ainutlaatuisen makuelämyksen, joka jättää suuhun pitkäkestoisen ihanan lämmön.
Tänään sukellamme paholaisen ananashillon valmistuksen saloihin. Tämä herkullinen ja tulinen hillo on täydellinen lisä niin kanaruokiin kuin muihinkin ruokiin, joihin halutaan potkua chilistä ja ihanaa makua ananaksesta.
Lähdin valmistamaan hilloa ystäväni jakaman ohjeen pohjalta, jota tosin muokkasin oman laisekseni todella paljon. Kaupasta löytyi kuvan ihana Muumi -pullo, jossa oli mielestäni kiva korkki. Yllä olevan ohjeen linkin ohje on hilloa, jota purkitettiin purkkeihin. Tuo hillon koostumus ei olisi mahtunut ostamani pullon suusta sisään, joten halusin hillosta juoksevampaa. Lisäksi jätin hillosta sipulit pois.
Tarvikkeet
2 kypsää tuoretta ananasta
1-2 keltaista chiliä (tai maun mukaan)
3-4 keltaista paprikaa
1 sipuli
4 dl vettä
4-5 dl hillosokeria
2 tl oreganoa
2 tl suolaa
1 tl mustaapippuria
- Aloita pilkkomalla ananas paloiksi. Muista poistaa myös kova keskiosa!
- Pese kasvikset ja paloittele chilit ja paprikat (poista siemenet), sipuli. Jos haluat hillostasi erityisen tulisen, lisää esimerkiksi chilin määrää.
- Lisää ananas, paprikat, chilit, vesi ja mausteet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 30-40 minuuttia. Sekoita välillä.
- Lisää hillosokeri.
- Jatka keittämistä noin 10 min., koko ajan sekoittaen, sillä hillo palaa helposti pohjaan.
- Jäähdytä.
- Soseuta hillo tasapaksuksi, jotta se mahtuu pullon suusta sisään.
- Kaada valmis hillo pulloo suppilon avulla.
- Jäähtynyt hillo on valmista käytettäväksi.
Muista, että tämä hillo on nimensä veroinen - se voi olla todella tulinen! Aloita maistelu varovasti ja lisää hillon määrää maun mukaan.
Uskalla kokeilla ja anna makuhermojen tanssia!
Nauti tulisista hetkistä tämän herkun parissa.
Sinipellavainen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti