VieraskirjaSaimaan saaressa pikkuinen torppa,Istuu portailla Nestori Miikkulainen.Huuliharppuaan soittaa, ja norppaNousee pinnalle pärskähtäen.Aallon alla se suunnisti soittajan luo,Sille tuttua tutumpi on sävel tuo.Laulu kertoo näin mitä on yksin kun jää,Hyvin hylje sen ymmärtää.
Tanssittu koskaan ei Nestorin häitä,Maailma houkutti pois morsion.Vanhoja poikia viiksekkäitäMies sekä hylje kumpikin on.
Saimaan saaressa pikkuinen torppa,Sinne elämän toveri tahtonut ei.Yksin Nestori jäi kuten norppa,Myös sen kumppanin kohtalo vei.Suuri Saimaa mut sata on hylkeitä vaan,Kohta jäljellä ei ehkä ainuttakaan.Huuliharppua soittelee Miikkulainen,Yksi ymmärtää kaipuun sen.

Saimaan saaressa pikkuinen torppa,Istuu portailla Nestori Miikkulainen.Lepokivellään iäkäs norppaKatsoo ystävää ymmärtäen.Suuri Saimaa mut naista sen rannoilta vaanEi näin tuuliseen saareen saa asettumaan.Kuten norpan, on määrä myös MiikkulaisenOlla sukunsa viimeinen.
9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita käsitöitä, kivoilla ideoilla toteutettu.

Sinipellavainen kirjoitti...

Kiitos :)

finskan kirjoitti...

Niin hienoa! Lämmintä ja lähellä, Gracias! Kiva, kun selaillessani tänne löysin. Aarrearkku.

Sinipellavainen kirjoitti...

:)

Suvi K. kirjoitti...

Hyvää jatkoa Sinulle ♥️

Sinipellavainen kirjoitti...

Kiitos, samoin!

Suvi K. kirjoitti...

Ihanaa kevättä ja kesän odotusta Sinulle :)

Irjaleena kirjoitti...

Kaunis, monipuolinen blogi- Se on taideteos, kuten käsi- ja muutkin työsi. Olet nähnyt todella vaivaa blogisi eteen. Se kantaa. Koko ajan löytää uutta mielenkiintoista. Nyt mielenkiintoni kohteena on itsekkäästi Rauma-neule. Olen aloittamassa toista. Haluaisin juuri tuonkaltaisen väljän, tunikamallisen, joka sinulla on kuvissa. Ensimmäisen tein täysin ohjeen mukaan, mutta nyt todella etsin vinkkiä/ohjetta, miten neuleesta saisi tunikamaisen. Voisitko kertoa, oletko esim. lisännyt alkuun silmukoita ja sitten vähän kaventanut? Myös hihat haluaisin leveämmäksi alusta alkaen. Langat (Katian Cottonmerino) ovat juuri tulossa postiin tänne Tarvasjoelle. Aion tehdä suurimman koon, vaikken mikään kovin iso ole. Pidän reiluista, väljistä tunikoista. Olen huono laskemaan ja muuntelemaan ohjeita. Siksi kyselen vinkkejä. Olisin iloinen, jos ehtisit vinkkailla, miten saisin väljän tunikamallisen Rauma-neuleen. Kiitos ja hyvää talvea!
Irjaleena Tikkanen, irjaleena@iki.fi

Sinipellavainen kirjoitti...

Hei, Irja Leena!

Kiitos ihanasta palautteesta.
RAuma-neuleen tein Léttlopi langasta RIddari-neuleen silmukoilla. AIkamoinen homma oli saada kuvio "istumaan" oikein tuohon alaosaan. Minulla oli hieman liikaa silmukoita, joten kavensin ne ennen kuvio-osuuden alkamista.
Minulle tuo lankasi ei ole tuttu, enkä yhtään osaa kertoa, onko se ohuempi vai paksumpi lanka kuin esim. tuo minun käyttämäni Léttlopi (ISTEX) on.

Parasta on tehdä mallitilkku, jonka avulla saat mitat tietylle silmukksmäärälle. Tämän perusteella saat omien mittojen mukaan laskettua alkotuksen silmukkamäärän. Jos haluaa hieman A-linjaisen neuleen, voi niitä silmukoita alkaa kaventelemaanjoko jo ennen kainalo-osuuksia tai juuri ennen kuvio-osuutta. Toivottavasti tämä valaisi edes hieman asiaa.
Mukavaa kevään jatkoa sinulle!