Karjalaisten kehittämä superfood-jälkkäri Rättänä eli Mustikkakukko on taivaallinen herkku ja vielä lisäksi helppo valmistaa.
Sitä voi nauttia sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kanssa.
Minun Rättänä:
Taikina:
n. 130g voita
1/2 dl sokeria
n. 2dl karkeita täysjyväruisjauhoja
n. 1/2 dl ohra tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
alle litra mustikoita
1-2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
Laita uuni 200 °C lämpiämään.
Rättänän valmistus on helppoa:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
- Lisää seokseen kaikki keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.
- Voitele piirakkavuoka ja ota reilu puolet taikinasta ja levita se vuoan pohjalle ja reunoille, jauhoja apuna käyttäen.
- Valmista täyte sekoittamalla täyteen ainekset sekaisin. Kaada seos vuoan pohjalle.
- Loppu taikina kaulitaan leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen. Lisätään taikinakansi Rättänän päälle.
- Laita uuniin 200°C n. 30-50 min. keskitasolle paistumaan.
Nautitaan jäätelön tai hyvän kylmän vaniljakastikkeen kanssa kuumana.