tiistai 31. elokuuta 2021

ÁRNI 🥢🧶Tämä paita putosi puikoilta kesällä. 
Vävymme halusi harmaan islantilaisneuleen ja lopulta hän valitsi upean Árni-neuleen mallin (tämä neulepaita toteutettiin pienin muutoksin). Neuloin sen islantilaisesta Léttlopi-langasta.

Oikeuksiinsa paita pääsi kelohonkamökin seinustalla tuulettumassa ollessaan.


Àrni


Tämäkin kaunis malli löytii Védis Jónsdóttirin toimittamasta kirjasta Islantilaisia neuleita.


Värit Jussi sai valita paitaansa itse. Paitaan käytettiin viittä eri harmaan sävyä, osa langan värikartan harmaista oli hyvin lähellä toisiaan.


Neuloessa käytin Novitan Koivu-pyöröpuikkoja, pituus 80 cm. Mielestäni nämä puikot ovat hyvät tälle langalle.

Léttlopi-langan paksuus saattaa välillä vaihdella. Paitaa ei koskaan saa säilyttää henkarissa.


Loistava keino kuviokohdan neulontan, ja miksi ei muutenkin, on kääntää työ nurinpäin. Tällöin langanjuoksut asettuvat tarpeeksi löysälle nurjalle puolelle.


Väritys on Jussin omaa suunnitelmaa. On hyvä muistaa, että noita kuvioneulemalleja voi itse suunnitella esim. Stitch Fiddle -ohjelmalla. Se on osittain ilmainen, mutta jos haluaa osta suunnitteluun extra ominaisuuksia, joutuu niistä maksamaan.


Jussi halusi paitaansa pieniä muutoksia. Hihoihin ja helmaan ei neulottu joustinneuletta lainkaan. Ne saavat olla vapaasti rullalla, kuten alla olevassa kuvassa näkyy. 
"Hätäpäissäni" kävin marketista hakemassa tuollaisia merlkkejä. Tässä kohdassa juolahti mieleeni, että näitä merkkejä varmaan voisi tehdä itse. Niinpä päädyin kehityshommiin. Tästä tulee myöhemmin uusi postaus.


Pesin (lue:pidin paitaa 15 min ja puriselin) pyykkietikkkavedessä. Tämän jälkeen parin minsan lyhyt linkous (600 kierrosta).

Laitoin paidan telineelle vaakatasoon kuivumaan. 


Tässä paita käsittelyn jälkeen.