Bataattikeitto
(n. 6-10 annosta)
1-2 kg bataattia (2 isoa bataattia)
1 l vettä
1 liemikuutio (kana tai kasvis)
1 pkt koskenlaskijaa
1-3 rkl tuoretta timjamia
suolaa maun mukaan (n. 1 tl)
1-2 dl kuohukermaa
pippuria
Ohje:
- Laita kiehuvaan veteen kuoritut ja pilkotut bataatit. Käytin 3 litran kattilaa.
- Lisää joukkoon liemikuutio ja timjamit.
- Keitä n. 10 min.
- Lisää paloiteltu koskenlaskuja ja anna kiehua niin kauan, että juusto sulaa keitinliemeen ja bataatit ovat ihan pehmeitä.
- Ota kattila liedeltä ja soseuta soppa, lisää halutessasi pippuria myllystä.
- Vatkaa kuohukerma ja sekoita vaahto vispilää apuna käyttäen sopan sekaan.
- Lisää suolaa maun mukaan
Kermavaahdon voi huoletta jättää pois, soppa on tällöin hieman erilaista koostumukseltaan
Hei! Löysin juuri blogisi ja liityin lukijoihin.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen keitto. Lämmin keitto sopii hienosti tällaisten pakkaspäivien ruuaksi. Aurinkoisia talvipäiviä sinulle!
Hei!
PoistaKiva kuulla, kiitos. Mukavia talvipäiviä myös sinulle!
Sinipellavainen
On ainakin herkullisen näköistä keittoa :)
VastaaPoistaHei!
PoistaKiva kuulla, kiitos.
Sinipellavainen
Nam maiskis. Kiitti minä nappaan sinulta tämän ohjeen. Teen viikolla.
VastaaPoistaAjatuksissa oli, että joku päivä voisin keiton tehdä.
Mukavaa viikonloppua sinulle!